Minisquash

Minisquash

Minisquash

Squash Vlaanderen heeft bij het opmaken van sporttechnische programma’s steeds aandacht voor alle leeftijdsgroepen.

Squash Vlaanderen heeft bij het opmaken van sporttechnische programma’s steeds aandacht  voor alle leeftijdsgroepen. Minisquash is geen onbekend gegeven, van bij aanvang stond en staat het geprogrammeerd bij de opleidingscursus voor initiator squash. De commissie jeugd heeft de cursus wat herwerkt met de bedoeling om in heel Vlaanderen een bepaalde uniformiteit na te streven. Mede tevens door de inbreng van jeugdcoaches, en medewerkers van de commissie lanceert de commissie jeugd van SQV volgende programma’s voor elke leeftijdsgroep:

Het is de bedoeling dat in alle provincies binnen elke leeftijdsgroep een globale (leer)lijn gevolgd wordt m.b.t. het gebruik van soort bal en minisquashracket, het terrein en wedstrijdvormen.

De categorieën rood-oranje-blauw worden aangeboden in het Decathlon/Aquarius-circuit. De rode en oranje categorie valt onder minisquash. De organiserende club mag kiezen of deze categorie wordt aangeboden, ook afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De blauwe categorie wordt bij elk Decathlon/Aquarius-tornooi opgenomen als laatste box (dus dit is de blauwe box waar met de blauwe Dunlop bal wordt gespeeld).

Wij wensen iedereen veel succes met de praktische uitwerking en toepassing van het pakket en wij hopen voornamelijk dat de allerjongsten er veel squashplezier aan beleven.

Indien je graag minisquashballen wenst aan te kopen (prijs op aanvraag), kan je contact opnemen met SQV-secretariaat.