In de eerste plaatsen hopen wat alle squashers, hun familie en vrienden gespaard zijn gebleven van COVID-19 en in goede gezondheid verkeren.

Het is vandaag mijn taak als voorzitter om de nieuwe wind bij Squash Vlaanderen aan te kondigen. Toen Rudy Cleymans eind vorig jaar meedeelde dat hij op 1 mei 2020 met pensioen zou gaan, heeft het Bestuursorgaan van 26 november 2019 beslist dat Kim Hannes de leiding van het secretariaat op zich zou nemen. Kim met een master in de rechten is reeds 16 jaar in dienst van onze federatie. Zij heeft alle squashniveaus meegemaakt: was 12 maal Belgisch kampioen, winnares van de British Junior Open en eindigde als topsporter als 30e op de wereldranglijst. Zij was nauw betrokken bij de commissie topsport, de commissie sport en de commissie jeugd. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe functie als algemeen directeur van Squash Vlaanderen.

Het decreet voor erkende sportfederaties zegt dat een gesubsidieerde federatie een master in de lichamelijke opvoeding fulltime op haar loonlijst moet staan hebben. In haar zoektocht naar het juiste profiel heeft een comité ad hoc in het voorjaar twee sollicitatiemomenten gehouden en onze keuze is gevallen op Lennert Jansen (24 jaar) uit Balen die vanaf 1 juni in dienst komt. Als sporttechnisch coördinator met als specialiteit ‘sportbeleid en sportmanagement’ behoren de commissies sport, jeugd, kadervorming en medisch verantwoord sporten tot zijn takenpakket. Ook Lennert wensen wij een vlotte aanpassingsperiode en structurele samenwerking met de andere personeelsleden, de bestuurders, maar vooral met onze clubs.

Tine Hannes zal haar functie van administratief coördinator behouden. Zij zal Lennert ondersteunen in de commissie sport, blijft verantwoordelijk voor de financiële bewegingen, maar volgt vooral de leden- en clubadministratie op en verzorgt de communicatie met de clubs.

Wij zijn er zeker van dat dit team onze clubs en de spelers met kennis en plezier zullen bijstaan. Momenteel is hun eerste bezorgdheid het voorbereiden van het nieuwe seizoen in deze onzekere periode. Zij houden contact met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie met de hoop dat onze squashers weer snel op de baan kunnen staan en hun geliefde sport kunnen uitoefenen.

Hugo Hannes

Voorzitter Squash Vlaanderen vzw