Het afgelopen weekend stond in het teken van het Belgisch Kampioenschap squash, georganiseerd door Squash Vlaanderen. Een deelnemersveld van 125 deelnemers streed in verschillende categorieën met vastberadenheid voor de felbegeerde titel van Belgisch Kampioen.

Wereldtoppers Nele en Tinne Gilis spelen momenteel een tornooi in Chicago en dus was het aan Marie Van Riet en Chloé Crabbe om uit te maken wie Belgisch kampioen werd. In een adembenemende finale wist Marie Van Riet voor het eerst de titel binnen te slepen, na winst tegen titelverdediger Chloé Crabbe in de A-categorie. Marie won met 7/11 11/9 7/11 11/8 11/9. Een welverdiende overwinning voor Marie, die daarmee haar plek in de squashgeschiedenis bevestigt.

Bij de heren in de A-categorie was het Joeri Hapers die zijn suprematie toonde en zijn 4e Belgische titel opeiste. Zijn vastberadenheid en indrukwekkende prestaties op de baan hebben hem opnieuw tot kampioen gekroond. Hij won in de finale van Lowie Delbeke met 11/6 11/8 11/7.

De spanning en emoties op de baan waren voelbaar in elke wedstrijd, en we willen alle deelnemers bedanken voor hun onvermoeibare inzet en sportiviteit.