Denk je er ook aan om consumptiecheques te aanvaarden in jouw sportclub voor het betalen van het lidgeld? Goed nieuws. De overheid verlengt de termijn voor het gebruik van de consumptiecheques tot 31 december 2021. 

Wat is het?

Begin dit jaar lanceerde de overheid de consumptiecheques. Iedere werkgever kreeg toen de kans om tot € 300 extra te geven aan hun werknemers. Het doel is om op die manier de koopkracht van werknemers te verhogen en de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis te ondersteunen.

Kan je dan overal betalen met consumptiecheques? Nee, omdat deze voorbehouden zijn voor de sectoren die het meest te lijden hebben onder de coronamaatregelen. Het is dus mogelijk om de cheques te gebruiken in de horeca, sport- en cultuursector en bij lokale handelaars.

Lidgeld of abonnementen

Sportclubs hebben dus ook de mogelijkheid om in de komende maanden lidgeld of abonnementen te laten betalen aan de hand van consumptiecheques. Omdat je ze niet overal mag gebruiken en heel wat sectoren nog niet (volledig) geopend zijn, beschikken heel wat mensen nog over een resterend bedrag aan consumptiecheques. Bekijk dus zeker eens deze optie voor jouw sportclub!

Werkwijze

Hoe je een betaling met consumptiecheques aanvaardt als sportclub, lees je op onze website