De Belgische dames werden 6de op het EK Teams en hebben hun droom van Europees goud moeten opbergen. Het team kon geen beroep doen op Nele Gilis tijdens de poulewedstrijden wegens een blessure. Zo verloren de Belgische dames telkens met 1-2 van Nederland, Duitsland en Wales. Tijdens de 5-8 play-off was Nele wel in staat te spelen. Na overwinningen tegen Schotland en Finland behaalden de dames een 6de plaats. Het positieve is dat de dames met deze plaats hun behoud in divisie 1 verzekeren en zo volgend jaar opnieuw een gooi kunnen doen naar Europees goud.

De Belgische heren wonnen in divisie 2 hun poule na winst tegen Polen en Slovakije. In de play-offs wonnen ze de kwartfinale van Denemarken. In de halve finale was Hongarije een maatje te sterk en voor plaats 3 en 4 moesten ze hun meerdere erkennen in Ierland. De heren behaalden een 4de plaats in divisie 2.

Topsport is hard, blessures horen erbij en niet alles loopt altijd zoals verwacht. Onze spelers hebben leren omgaan met tegenslagen, hebben een pak aan ervaring opgedaan en hebben 4 dagen het beste van zichzelf gegeven ‘on and off court’. Dank je wel Nele, Tinne, Chloé, Marie-Amélie, Joeri, Thimi, Lowie, Mats, Antoine en coach Ronny.