Het Belgische -17 Squash Team heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door gisteren een bronzen medaille te behalen op het Europees Team Kampioenschap, gehouden in Portugal.

België betrad de poulefase met Portugal, Noorwegen, Hongarije en Spanje. Het Belgische team wist de poule te domineren en zich te kwalificeren voor de kwartfinales, waar ze Polen versloegen met overtuiging.

In een adembenemende halve finale stonden ze tegenover Engeland, waarbij de teams elkaar tot het uiterste dreven. Uiteindelijk moest België zich met een 1-2 score gewonnen geven aan de Engelsen, die later het kampioenschap zouden winnen.

De strijd om de bronzen medaille bracht België tegenover Tsjechië, een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld. In een zenuwslopende wedstrijd slaagde het Belgische team erin om met het kleinst mogelijke verschil van 12/10 in de 5de set te zegevieren. Coach Stefan Casteleyn kon een zucht van opluchting slaken toen het laatste punt werd binnengehaald, vooral omdat het team een matchbal tegen had in die laatste wedstrijd.

De volledige resultaten vind je hier: https://www.europeansquash.com/sport/tournament.aspx?id=333CE2A0-252C-4F2F-87A2-A79A52E8EF87